طبق مشويات
كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى
نصف كيلو ريش ضانى صغيرة
ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة
2 كلاوى ضانى
4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة
2 بصلة مفرومة فرما ناعما
2 معلقة كبيرة عصير ليمون
ملح وفلفل
الطريقة
تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا
نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل
المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون
يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة
يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم
اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة
نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية
لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها
تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق
نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على
طبق مفروش بالبقدونس
الفخذ الضأن
فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم
2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة
الطريقة:
اغسلي الفخذة ونشفيها
اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة
ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا
ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس
نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل
نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات
نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى
غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن
لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم
علشان وشها يحمر
الممبار ( العصبان )
- كيلو ممبار.
- 3 بصلات.
- شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير.
- ملح - فلفل – كمون.
- 3 طماطم كبيرة.
- 3كوب ارز.
- شطة ( لو عوزاة حراق ).
- 2 ملعقة سمن .
اولا :طريقة تنظيف الممبار
- اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و تقلبة على الوش التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل.الحشوة ( خلطة المحشى العادى )
نغسل الارز
نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
- فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج
- يصفي من ماء السلق و يحمر في السمنة
فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
المقادير
• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4 علب زبادي.
• 5 معالق صغيرة خل تفاح.
• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2ملعقة كبيره ملح.
• 2 ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.
الطريقة:
هاتى الفخدة واخليها من العظم، بعد كده تبلي الفخدة بمزيج الخليط الآتي:
"الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر"...
بعد ما تتبلي الفخدة بالخليط ده حطيها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده طلعيها من التلاجة وهاتى الفلفل الرومي الأحمر وقطعيه إلى قطع صغيرة واحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة...
بعد كده حطيها في الفرن وادهنيها بالزيت وسيبيها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...
بعد كده سخني قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر بعد كده حطيهم على الفخدة وهي سخنة وغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم لأنها بتدي مذاق ورائحة رائعة.
بعد كده صفي الصوص النازل من الفخدة وضيفيه إلى الرز على النار وقلبي كويس وبعد كده ضيفي إليهم كاري وملح وميه وبندق وقلبيهم على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الرز استوى.
بعد كده هاتى الفخدة وقطعيها شرائح وقدميها في طبق مع الرز ورشي من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل
صينية اللحم في الفرن
المقادير:
• كيلو لحمة.
• 3 بصلات مقطعة شرائح.
• 3 حبات طماطم مقطعة شرائح.
• 3 فصوص ثوم مطحونين.
• ملح -كمون-كزبرة-فلفل أسود
• عود قرفة.
الطريقة:
اخلطي اللحمة مع الثوم والبهارات والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائح البصل ثم طبقة من شرائح الطماطم وبعد كده حطي اللحمة عليها ثم باقي شرائح البصل والطماطم، وبعد كده غطي الصينية بالورق الحراري وحطيها في الفرن على نار هادية لمدة ساعة أو لغاية ما تحسي إنها استوت..
لحمة ضاني مشوية
المقادير:
• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر
• نص فنجان زيت.
الطريقة:
هااتى اللحمة واغسليها كويس.
بعد كده جهزي تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون +جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" واضربيهم مع بعض في الخلاط...
بعد كده هاتِ صينية وادهنيها بالخليط ده وبعد كده ابدأي في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة حطي خلطة التتبيل...
بعد ما تخلصي رص اللحمة حطيها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كده خرجيها واشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم..
موزة بالفريك
المقادير :
• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.
• نصف كيلو فريك.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• ربع ملعقة صغيرة فلفل.
• 2 ملعقة كبيرة سمن.
• بصلة.
• عود كرفس.
• فص حبهان.
• مكسرات محمرة.
• طماطم مشوية.
الطريقة
اسلقي الموزة وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع وعود كرفس وفص حبهان قبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح لما تلاقي اللحمة استوت شيليها من "الشوربة" وحطيها في مصفة..
في الفترة اللي فيها اللحمة بتستوي هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه في شوية ميه بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار وضيفي إليها شوية سمنة والفريك وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق بعد كده ضيفي إليه الشوربة وشوية بهارات وملح وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي.
بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات وملح وحمريها في السمنة.
بعد كده حطي الفريك في طبق التقديم وحطي فوقه اللحمة المحمرة وللتجميل شوية مكسرات والطماطم المشوية على جانب الطبق
فتة العيد
المقادير:
• كيلو لحم ضأن
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2 فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6 فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.
الطريقة
اسلقي اللحمة الضاني وضيفي إليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح وسيبيها لغاية ما تستوي
أثناء ما اللحمة بتستوي هاتى الارز واغسليه وبعد كده هاتي الصنية اللي هتعملي فيها الأرز وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده ضيفي إليها الرز وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده هاتي ميه وضيفي إليها شوية ملح وبعد كده ضيفيها للرز وسيبيه على نار هادية لغاية ما يستوي....
بعد كده هاتى بصلة وقطعيها قطع صغيرة وحمريها في السمنة لغاية ما تلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر ضيفي إليها التوم مع التقليب لما تلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي ضيفي إليهم كوب عصير الطماطم والصلصة وسيبيهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق بعد كده ضيفي إليهم قليلا من "الشوربة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة.
بعد كده هاتى صينية وقطعي فيها الخبز وضيفي إليه شوربة اللحمة وسيبيهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.
بعد كده هاتى طبق كبير وحطي فيه الأرز والخبز وحطي فوقيهم دمعة الصلصة اللي أنت عملتيها ومن فوقها اللحمة..
مخ بانيه
مخ
(دقيق)
بقسماط
بيض
خل
*ملح ،فلفل ،بهارات *
زيت (للتحمير )
الطــــريقــــــــــــه
* اولا نقوم بغسل المخ جيدا و بهدوء ،
بعد ذلك نضع اناء علي النار به ماء و بعد ان يغلي الماء نضيف قليل من الخل و ملح و فلفل
* و نضع المخ علي النار من 5 ال 10 دقائق نرفع المخ من الماء بحرص و نقوم بازله العروق و الخيوط الى بتكون ظاهره
* و نقوم بتقطيع المخ قطع صغيره حسب الرغبه
ناتي بالدقيق نضعه في وعاءونضع عليه القليل من الفلفل و البهارات وناتى بقطع المخ و نضعها بالدقيق
نضع المخ بالبيض المضاف اليه قليل من الملح و رشه فلفل
نضع المخ بالبقسماط
و نقوم بتسخين الزيت و قلى المخ
رقاق باللحمة المفرومة
المقادير :
كيلو رقاق .
مرقة لحم .
1/2 كيلو لحم مفروم ومعصج .
1/4 كوب سمن .
الطريقة :
- جهزي المرقة الساخنة وادهني صينية بقليل من السمن .
- خذي كل ورقة رقاق على حده واغمسيها فى المرقة وضعيها فى الصينية ورشي قليل من السمن عليها .
- ضعي اللحم المعصج بالتساوى في الوسط .
- صبي قليلا من المرقة على كامل الصينية .
- ادخليها الفرن حتى يحمر الوج
كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى
نصف كيلو ريش ضانى صغيرة
ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة
2 كلاوى ضانى
4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة
2 بصلة مفرومة فرما ناعما
2 معلقة كبيرة عصير ليمون
ملح وفلفل
الطريقة
تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا
نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل
المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون
يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة
يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم
اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة
نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية
لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها
تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق
نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على
طبق مفروش بالبقدونس
الفخذ الضأن
فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم
2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة
الطريقة:
اغسلي الفخذة ونشفيها
اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة
ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا
ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس
نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل
نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات
نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى
غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن
لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم
علشان وشها يحمر
الممبار ( العصبان )
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 615 * 461. |
- كيلو ممبار.
- 3 بصلات.
- شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير.
- ملح - فلفل – كمون.
- 3 طماطم كبيرة.
- 3كوب ارز.
- شطة ( لو عوزاة حراق ).
- 2 ملعقة سمن .
اولا :طريقة تنظيف الممبار
- اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و تقلبة على الوش التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل.الحشوة ( خلطة المحشى العادى )
نغسل الارز
نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
- فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج
- يصفي من ماء السلق و يحمر في السمنة
فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
المقادير
• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4 علب زبادي.
• 5 معالق صغيرة خل تفاح.
• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2ملعقة كبيره ملح.
• 2 ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.
الطريقة:
هاتى الفخدة واخليها من العظم، بعد كده تبلي الفخدة بمزيج الخليط الآتي:
"الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر"...
بعد ما تتبلي الفخدة بالخليط ده حطيها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده طلعيها من التلاجة وهاتى الفلفل الرومي الأحمر وقطعيه إلى قطع صغيرة واحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة...
بعد كده حطيها في الفرن وادهنيها بالزيت وسيبيها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...
بعد كده سخني قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر بعد كده حطيهم على الفخدة وهي سخنة وغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم لأنها بتدي مذاق ورائحة رائعة.
بعد كده صفي الصوص النازل من الفخدة وضيفيه إلى الرز على النار وقلبي كويس وبعد كده ضيفي إليهم كاري وملح وميه وبندق وقلبيهم على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الرز استوى.
بعد كده هاتى الفخدة وقطعيها شرائح وقدميها في طبق مع الرز ورشي من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل
صينية اللحم في الفرن
المقادير:
• كيلو لحمة.
• 3 بصلات مقطعة شرائح.
• 3 حبات طماطم مقطعة شرائح.
• 3 فصوص ثوم مطحونين.
• ملح -كمون-كزبرة-فلفل أسود
• عود قرفة.
الطريقة:
اخلطي اللحمة مع الثوم والبهارات والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائح البصل ثم طبقة من شرائح الطماطم وبعد كده حطي اللحمة عليها ثم باقي شرائح البصل والطماطم، وبعد كده غطي الصينية بالورق الحراري وحطيها في الفرن على نار هادية لمدة ساعة أو لغاية ما تحسي إنها استوت..
لحمة ضاني مشوية
المقادير:
• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر
• نص فنجان زيت.
الطريقة:
هااتى اللحمة واغسليها كويس.
بعد كده جهزي تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون +جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" واضربيهم مع بعض في الخلاط...
بعد كده هاتِ صينية وادهنيها بالخليط ده وبعد كده ابدأي في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة حطي خلطة التتبيل...
بعد ما تخلصي رص اللحمة حطيها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كده خرجيها واشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم..
موزة بالفريك
المقادير :
• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.
• نصف كيلو فريك.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• ربع ملعقة صغيرة فلفل.
• 2 ملعقة كبيرة سمن.
• بصلة.
• عود كرفس.
• فص حبهان.
• مكسرات محمرة.
• طماطم مشوية.
الطريقة
اسلقي الموزة وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع وعود كرفس وفص حبهان قبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح لما تلاقي اللحمة استوت شيليها من "الشوربة" وحطيها في مصفة..
في الفترة اللي فيها اللحمة بتستوي هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه في شوية ميه بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار وضيفي إليها شوية سمنة والفريك وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق بعد كده ضيفي إليه الشوربة وشوية بهارات وملح وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي.
بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات وملح وحمريها في السمنة.
بعد كده حطي الفريك في طبق التقديم وحطي فوقه اللحمة المحمرة وللتجميل شوية مكسرات والطماطم المشوية على جانب الطبق
فتة العيد
المقادير:
• كيلو لحم ضأن
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2 فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6 فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.
الطريقة
اسلقي اللحمة الضاني وضيفي إليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح وسيبيها لغاية ما تستوي
أثناء ما اللحمة بتستوي هاتى الارز واغسليه وبعد كده هاتي الصنية اللي هتعملي فيها الأرز وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده ضيفي إليها الرز وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده هاتي ميه وضيفي إليها شوية ملح وبعد كده ضيفيها للرز وسيبيه على نار هادية لغاية ما يستوي....
بعد كده هاتى بصلة وقطعيها قطع صغيرة وحمريها في السمنة لغاية ما تلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر ضيفي إليها التوم مع التقليب لما تلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي ضيفي إليهم كوب عصير الطماطم والصلصة وسيبيهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق بعد كده ضيفي إليهم قليلا من "الشوربة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة.
بعد كده هاتى صينية وقطعي فيها الخبز وضيفي إليه شوربة اللحمة وسيبيهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.
بعد كده هاتى طبق كبير وحطي فيه الأرز والخبز وحطي فوقيهم دمعة الصلصة اللي أنت عملتيها ومن فوقها اللحمة..
مخ بانيه
مخ
(دقيق)
بقسماط
بيض
خل
*ملح ،فلفل ،بهارات *
زيت (للتحمير )
الطــــريقــــــــــــه
* اولا نقوم بغسل المخ جيدا و بهدوء ،
بعد ذلك نضع اناء علي النار به ماء و بعد ان يغلي الماء نضيف قليل من الخل و ملح و فلفل
* و نضع المخ علي النار من 5 ال 10 دقائق نرفع المخ من الماء بحرص و نقوم بازله العروق و الخيوط الى بتكون ظاهره
* و نقوم بتقطيع المخ قطع صغيره حسب الرغبه
ناتي بالدقيق نضعه في وعاءونضع عليه القليل من الفلفل و البهارات وناتى بقطع المخ و نضعها بالدقيق
نضع المخ بالبيض المضاف اليه قليل من الملح و رشه فلفل
نضع المخ بالبقسماط
و نقوم بتسخين الزيت و قلى المخ
رقاق باللحمة المفرومة
المقادير :
كيلو رقاق .
مرقة لحم .
1/2 كيلو لحم مفروم ومعصج .
1/4 كوب سمن .
الطريقة :
- جهزي المرقة الساخنة وادهني صينية بقليل من السمن .
- خذي كل ورقة رقاق على حده واغمسيها فى المرقة وضعيها فى الصينية ورشي قليل من السمن عليها .
- ضعي اللحم المعصج بالتساوى في الوسط .
- صبي قليلا من المرقة على كامل الصينية .
- ادخليها الفرن حتى يحمر الوج
منقول منhttp://www.forums.topmaxtech.net
0 التعليقات:
إرسال تعليق